Preminuo jedan od najvećih engleskih nogometnih trenera svih vremena Sir Bobby Robson

JEDAN od najvećih i najkarizmatičnijih engleskih nogometnih trenera Bobby Robson preminuo je danas, u 76. godini života, nakon duge i teške borbe s rakom.

Engleski mediji pišu da će Sir Bobby Robson biti najviše zapamćen po vođenju engleske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji kada je Gordi Albion zaustavljen u polufinalu turnira. Robson je vodio engleske premijerligaške klubove Fulham i Ipswich u kojem je na klupi bio 13 godina te je s njim osvojio FA Cup i Kup Uefa. Uz ova dva kluba vodio je i PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, Porto i Barcelonu, a karijeru je završio u Newcastleu.

Za Gordi Albion u 20 nastupa zabio četiri gola

U 20 godišnjoj igračkoj karijeri nastupao je za Fulham, West Bromwich Albion te kratko za Vancouver Royals. Robson je u svojih 20 igračkih utakmica za englesku nogometnu reprezentaciju postigao četiri gola.

Od 1991. godine se borio s opakom bolešću, a u kolovozu prošle godine objavio je da ima rak pluća. "Umrijet ću radije prije nego kasnije. Svatko jednom mora otići, a ja sam uživao u svakoj minuti svog života", izjavio je prošle godine Robson. Bivši engleski reprezentativac Ray Wilkins koji je pod Robsonom igrao za Gordi Albion izjavio je da je danas "potpuno skrhan".

Gospodin na trenerskoj klupi

"Bio je potpuni gospodin. Ne prolazite često kraj ljudi kao što je bio Bobby", rekao je Wilkins te dodao da je Robson život pun humanosti i uz njega je bio užitak biti. Bobby Robson bio je drugi najuspješniji izbornik Gordog Albiona, samo jednu stepenicu ispod druge legende iz Ipswicha, Sir Alfa Ramseya. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.