Prekinuto suđenje za pljačku pošte: Miro Cokarić iscrpljen gladovanjem srušio se u nesvijest

NAPRASNO je prekinuto suđenje za pljačku 15 milijuna kuna iz Središta hrvatskih pošta na Kopilici. Miro Cokarić, jedan od optuženika, jednostavno se srušio u nesvijest dok je na neugodna pitanja suca Bruna Kleina odgovarao optuženi zaštitar Boris Marušić.

Pozlilo mu zbog neugodnih pitanja i gladi

Priskočili su u pomoć čuvari i branitelj Evelin Tonković, a Cokarić je nakon nekog vremena došao sebi. Njegova rođakinja, koja prati suđenje, kaže da je propao zbog postupka, dok branitelj Tonković smatra da je Cokariću pozlilo jer već dva dana, s pola pritvorenika zatvora Bilice, štrajka glađu. Pritvorenici, koje predvode vođe dilerskih skupina poput Cvika i Gorana Svaline, bune se na dugotrajnost postupaka i (pre)stroge kazne te traže razgovor s ministrom pravosuđa Ivanom Šimonovićem. 

Cokarić, koji se za pljačku povezao s nedavno uhićenim srpskim mafijašima Milanom Mitićem i Zoranom Stefanovićem, odveden je u splitsku bolnicu vozilom hitne pomoći. Suđenje bi se trebalo nastaviti sutra, ako se Cokarić oporavi. Danas se očekivala i obrana šefa kaštelanske Hvidre Joze Certe, koji se tereti da je bio šef logistike srpskih mafijaša. Među ostalim, terete ga i da im je svaki dan donosio vruću janjetinu s Klisa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.