Prekinuta potraga za odbjeglim Romom koji je pucao na policajca

POTJERA za 25-godišnjim Romom Petrom Kukićem koji je jučer pucao na policajca koji ga je pokušao legitimirati na području Budinščine prekinuta je u poslijepodnevnim satima. Policijska uprava krapinsko-zagorska, Općinski sud u Slavonskom Brodu i Županijski sud u Bjelovaru za Kukićem su raspisali tjeralicu, ali policija očito smatra da je uspio pobjeći s područja koje su pretraživali protekla dva dana. Kukića traže zbog pokušaja teškog ubojstva, sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti te krađe.

Potraga je sinoć morala biti prekinuta zbog mraka i guste magle, ali nastavljena je odmah jutros na području Budinščine, jer je policija vjerovala kako se Kukić i dalje skriva u okolici. Policijski psi su njegov trag, naime, na tom području nanjušili oko šest sati, a sinoć oko ponoći građanin je prijavio da je vidio sumnjivu osobu kako razgovara na mobitel.

Podsjetimo, jučer oko 14.45 sati u Varaždinskoj ulici u Konjščini policijski službenici su zaustavili VW Golf u kojem su se nalazila dvojica muškarca te su pristupili provjeri njihova identiteta. Kukić se tad pješice dao u bijeg, a na policajca koji je krenuo za njim, nakon nekih dvjestotinjak metara, je zapucao. Srećom, nije ga pogodio. Nedugo zatim pronađena je ispaljena čahura, ali ne i pištolj iz kojeg je Kukić pucao.

Drugi muškarac koji se s Kukićem nalazio u automobilu, 27-godišnji vozač Golfa, uhićen je na mjestu događaja i doveden u policijsku postaju te se nad njim provodi kriminalistička obrada.

Zadaća policije nije nimalo jednostavna, s obzirom da Kukić organe reda uspješno izbjegava već duže od pola godine. On je još 16. ožujka na Općinskom sudu u Novskoj osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog krađe kabela u vrijednosti od 9.000 kuna. Nakon što ga policija nije uspjela pronaći, 11. svibnja je za njim raspisana tjeralica.

Kukić je stari policijski znanac; u njegovom dosjeu zabilježeno je više od 90 kaznenih djela, među kojima dominiraju teške krađe za koje se specijalizirao, a ordinirao je po gotovo svim krajevima Hrvatske. Posljednji put je pozornost policije privukao 16. kolovoza u romskom naselju kraj Bjelovara, kad je tijekom tučnjave tri puta pucao u zrak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.