AUDIO Kolinda patetično brani Konzum, ali napada Todorića: On živi u dvorcu, zgrožena sam

Foto: Hina

U INTERVJUU za Media servis predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović govorila je i o sudbini koncerna Agrokor.

"Najveću odgovornost za sudbinu koncerna Agrokor , ali i cijelog sustava koji je vezan uz Agrokor doista snosi sada već bivša Uprava", poručila je predsjednica.

Mali dućan ispod stana

"Moram vam reći da sam zgrožena. Jednostavno ne mogu vjerovati da u situaciji kada ne možete plaćati dobavljačima, kada ste u situaciji hoćete li moći isplatiti plaće. Za mene je utjelovljenje Agrokora jedan mali dućan Konzuma koji se nalazi ispod mojeg stana", kaže predsjednica.

"Ja ne mogu razumjeti da u situaciji kada ti ljudi strepe za vlastiti život i budućnost svojeg radnog vijeka, kada ne možete plaćati dobavljačima, kada možete izazvati jedan domino efekt pada dobavljača, da i dalje možete živjeti u luksuznim uvjetima u nekakvom dvorcu. Mislim da je to apsolutno nedopustivo i nemoralno", rekla je Kolinda.

Znakovita i sramotna šutnja

Podsjećamo, još prije dva dana HNS je prozvao Kolindu zbog njene šutnje oko Agrokora. Poručili su kako im je nevjerojatno da u trenutku kada je država ugrožena ozbiljnošću situacije oko Agrokora, građani od predsjednice Republike nisu čuli niti jedan stav i prijedlog koji se odnosi na tu krizu neviđenih razmjera, a njezinu šutnju drže znakovitom i sramotnom.

Brine ih, kažu, takvo stanje, a ignoriranje gorućih problema zemlje samo je, po njihovu mišljenju, nastavak njezinog već ustaljenog obrasca ponašanja.

"Sjetimo se samo relativiziranja slučajeva govora mržnje i netolerancije, skandaloznih izjava u kojima predsjednica govori da DORH ne bi trebao istraživati prošlost, obrušavanja na medije i na dio hrvatskih veleposlanika, ali i čitavog niza drugih, potpuno neprimjerenih izjava i afera, poput afere čokoladice ili afere Lozančić. Šutnja u ovako važnom trenutku još je jedan u nizu dokaza da je Kolinda Grabar Kitarović potpuno nedorasla svojoj funkciji i da zato građani gube povjerenje u institucije, u ovom slučaju instituciju predsjednice države", navode u priopćenju.

>> HNS: Kolinda šuti o Agrokoru, jasno je da nije dorasla funkciji

Luksuz u dvorcu

Također, podsjetimo kako je Kolinda, koja danas proziva Todorića zbog luksuza u dvorcu, u svojoj predizbornoj kampanji obećavala kako će preseliti svoj ured s Pantovčaka u skromniji prostor u Visokoj, od čega je, uz pomoć vlade, nedavno i službeno odustala.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.