Predao se Josip Čubelić, tvrdi da nije pucao na mistera turizma

Foto: Index

PREDAO se Josip Čubelić, Splićanin kojeg su tjedan dana tražili zbog napada i ranjavanja Marija Bečića, mistera turizma Dalmacije 2005. godine.

>> Tko je Mario Bečić, bivši mister turizma koji je sinoć propucan kod Splita?

Bečić je u prošlu subotu oko 18.30 sati izrešetan po nogama na ulazu u Srinjine kraj svog BMW-a. Policija je još iste večeri posumnjala da bi se moglo raditi o Josipu Čubeliću, koji je nedavno izašao iz zatvora.

2014. godine bio je osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pucnjave u Velebitskoj ulici tijekom koje je ranjen Aleksandar Dimitrov.

Čubelić je navodno imao nekakav sukob s Bečićem dan prije samog napada. Policiji se javio prošlog tjedna te najavio skoru predaju.

Jutros je ušetao u Drugu policijsku postaju na Bačvicama. U tijeku je kriminalističko istraživanje. Tijekom dana privest će ga na ispitivanje u Državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva.  

Čubelić tvrdi da nema veze s napadom na Bečića, neslužbeno doznajemo. Sud u Karlovcu pustio ga je na uvjetni otpust koncem ožujka ove godine jer je odslužio tri četvrtine kazne. Uvjetni otpust traje do lipnja 2018. godine, a predviđeno je da se sucu izvršenja javlja jednom mjesečno. Baš danas bi se trebao javiti sutkinji u Splitu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.