Poznatoj australskoj nudističkoj plaži prijeti zatvaranje

Screenshot: YouTube/Media Triage

Posljednjih se tjedana u Australiji vode žestoke rasprave o plaži Tyagarah, smještenoj sjeverno od Byron Baya. Plaža dugačka 800 metara omiljeno je odredište nudista diljem svijeta. Dio je prirodnog rezervata Tyagarah, a održava ju vlada Novog Južnog Walesa. 

Prošle su godine vlasti priopćile lokalnom vijeću da javna golotinja nije u skladu s vrijednostima rezervata. Vijeće će 22. veljače glasati o tome treba li ukinuti mogućnost da se na plaži ljudi kupaju goli. "Zaprimili smo izvješća o uvredljivom, opscenom ili antisocijalnom ponašanju nekih korisnika plaže, među kojima su bili neprikladno odjeveni posjetitelji", stoji u izvješću plana očuvanja rezervata Tyagarah, a prenosi CNN.

"Gola rekreacija je legitiman način života"

No, neki se ne slažu s takvim stajalištima. Bradley Benham, predsjednik grupe Byron Naturists, pokrenuo je peticiju upućenu Penny Sharpe, ministrici okoliša Novog Južnog Walesa, koja je do sada sakupila 1125 potpisa. 

"Gola rekreacija je legitiman način života. U NSW-u (i Australiji) su rijetki zakonom dozvoljeni otvoreni prostori za zajednicu naturista, a ovu plažu jako cijene svi koji prakticiraju nudizam", navodi se u peticiji. 

"Kupao sam se gol na plažama Byron Shirea od djetinjstva"

Ovo nije prvi put da ovoj nudističkoj plaži prijeti zatvaranje. 2018. je Vijeće Byron Bay Shirea odbilo sličnu mjeru i kao kompromis postavilo nadzorne kamere. "Kupao sam se gol na plažama Byron Shirea od djetinjstva 70-ih i 80-ih. Sada imamo mnogo više stanovnika. Imamo puno više posjetitelja plaža i trebamo zakonski određeno područje gdje se možemo kupati goli", rekao je Benham. 

Ako se sljedećeg tjedna usvoje nove mjere, na plaži Tyagarah će od 8. travnja biti obavezno nošenje kupaćeg kostima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.