Požar kod Dubrovnika zaprijetio kućama, ali je pod nadzorom

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

ŽUPANIJSKI vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je kako se požar na brdu Napravić, u Dubrovačkom primorju, zbog jakog vjetra tijekom noći proširio prema mjestu Slano i zaprijetio kućama, ali je pred jutro stavljen pod nadzor.

Simović kaže kako nijedna kuća nije bila ugrožena, uz velik napor vatrogasaca, a danas će se sanirati ono što se sinoć aktiviralo i pratiti požar jer je još uvijek po vrhovima brda.

"Kiša je noćas pala svugdje, samo je zaobišla Slano. A vremenski se uvjeti stalno mijenjaju", dodao je.

Na intervenciji sudjeluje stotinjak vatrogasaca s 24 vozila iz JVP-a Dubrovnik, JVP-a Konavle i Dubrovačko Primorje, JVP-a Dubrovački vatrogasci i DVD-ova Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi. Pored zemaljskih snaga požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova (tri Canadaira i jedan Air Tractor).

HVZ: I dalje aktivan požar u Podinarju, ozlijeđen vatrogasac

Požar kod naselja Polača u Podinarju i dalje je aktivan, a prilikom gašenja jedan je vatrogasac zadobio ozljedu glave, izvijestila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

“U jutarnjim satima zatraženo je angažiranje  protupožarnog zrakoplova Canadaira CL-415”, dodali su iz HVZ-a. 

U gašenju tog požara u petak je sudjelovalo je 57 vatrogasaca, s 23 vatrogasna vozila te jedan kanader, dok je jedan vatrogasac, pripadnik dislociranog DVD-a iz Karlovačke županije ozlijeđen. 

Na području Šibensko-kninske županije u petak je izbio još jedan požar, na području Đevrska i Varivoda, u čijem su gašenju sudjelovala 23 vatrogasca i protupožarni Air Tractor. Ugašen je nešto iza 18 sati.

U petak je izbio požar i u Parku prirode Kopački rit, a požar je ugašen u subotu u 6,46 sati.

Gorjela je trava, nisko raslinje i mješovita šuma, a na intervenciji su sudjelovala 82 vatrogasca s 25 vatrogasnih vozila.

“Tijekom jutra se očekivao angažman jednog protupožarnog zrakoplova, međutim situacija na terenu je povoljnija te se odustalo od istoga”, priopćeno je. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.