Potvrđeno Indexu: Jedan od napadača na starca u Puli je hrvatski vojnik

Foto: Index

TROJICA divljaka, koji su jučer ujutro brutalno pretukli 69-godišnjeg umirovljenika na terasi kafića u centru Pule, sinoć su uhićena.

Policija je jednog od napadača uhitila u Puli, a dvojica su uhićena na području Zagreba kamo su očito pobjegli nakon napada. 69-godišnjaku su nanijeli teške tjelesne ozljede - polomili su mu tri rebra i ruku, što znači da bi trebali biti prijavljeni za kazneno djelo nanošenja teških ozljeda, i to prema osobi posebno ranjivoj zbog svoje dobi. 

No cijela priča ima i drugu, još mučniju, dimenziju. 

Naime, Index je doznao da je jedan od mladića koji se sumnjiči za napad pripadnik Hrvatske vojske. Kako doznajemo, njegovo je ime Robert Bitunjac i on je jedan od trojice uhićenih zbog divljačkog napada u Puli.

Indexu je ta informacija potvrđena iz Ministarstva obrane. 

Potvrđeno Indexu: Jedan od divljaka iz Pule je pripadnik Hrvatske vojske

"Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu.

Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH", potvrdili su Indexu iz MORH-a.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.