Potvrđena optužnica protiv zaštitara za ubojstvo Sablje u Ritzu

Foto: Ivana Nobilo/CROPIX

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je potvrdilo optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege kojega terete za ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu Ritz te protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića optuženog za pomaganje u tom ubojstvu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4.20 u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja.

Ubijeni Sabljo bio je optuženik Uskoka

Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj što je Mraković i učinio ''pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika''.

Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar Bilić-Erića, ispalio hice iz pištolja kojeg mu je donio Mraković, suspendirani policajac koji je na crno redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju kojoj je predao oba pištolja.

Ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić koji je također imao problema sa zakonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.