Potresno iskustvo logoraša: "Bio sam toliko smrznut da nisam osjetio kad su me rezali"

Foto: HRT

NIKOLA ČIBARIĆ, koji je 1991. branio Vukovar od velikosrpske agresije, zarobljen je na današnji dan prije 26 godina. Odveden je u srpski logor u Bogojevu, a u razgovoru za HRT opisao je svoja stravična iskustva.

>> Kako je Varaždinac iz pakla srpskih logora uspio izvući 784 vukovarska zarobljenika


"Tu večer kad su me zarobili skinuli su me do gola, potpuno sam gol bio vani cijelu božju noć, ujutro su došla dvojica, uzeli su uniformu, sve su mi spalili s cigaretama, svezali su mi ruke, noge, usta", rekao je Čibarić, pa dodao da je bio toliko smrznut da nije osjetio bol kad su mu počeli rezati kožu. Rezali su mu i genitalije, a na boku su mu urezali četiri slova S.

"Vukli su me asfaltom, na lopatici nemam mesa, vukli su me dvjesto-tristo metara i bacili u šaht, sreća da nisam pao dolje na dno već sam se zakačio na armaturu i ostao sam visiti", govori Čibarić, dodajući kako su njegovi mučitelji bili njegovi donedavni susjedi.

"Došao sam u Hrvatsku s 45 kilograma"


"To su bili domaći četnici, jedan je postavljao lamperiju kod mog brata, on me zarobio, a drugi vojvoda mi je došao i rekao da će me likvidirati kao što je likvidirao i moje roditelje i bacio ih kod jednog popa u bunar", rekao je Čibarić.

Nakon devetomjesečne torture napokon je razmijenjen sredinom kolovoza u Nemetinu.

"Ja sam došao s 45 kilograma u Hrvatsku, bio sam operiran, čeljust su mi izvadili, imao sam i pet operacija na glavi. Onog dana kad sam izašao iz Nemetina, to je moje ponovno rođenje, 14.3 sam rođen, 14.8. razmijenjen", rekao je Čibarić, koji danas živi u Varaždinskim Toplicama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Vukovar, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Vukovar.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.