POTRES KOD RIJEKE JAČINE 3,4 PO RICHTERU "Čula se potmula grmljavina"

Foto: EMSC

POTRES jačine 4,1 stupnja po Richteru zatresao je oko 11.40 sati područje Kvarnera, vidljivo je iz podataka EMSC. Epicentar je bio 18 kilometara od Rijeke, odnosno, 5 kilometara od Hreljina na dubini od jednog kilometra. Hrvatska Seizmološka služba nešto kasnije izvijestila je kako je u 11 sati i 35 minuta zabilježen umjeren potres s epicentrom kod Jadranova. Magnituda je potresa iznosila 3.4 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice.

>> Slobodno nam javljajte na desk@index.hr gdje se nalazite ako ste osjetili potres. Je li se potres jako osjetio? Javite nam svoje dojmove.

Potres se itekako osjetio na cijelom Krku.

Potres se, kako doznajemo, osjetio u Malinskoj u dva navrata, prvo oko 11:40, a potom i u 11:50. U Klimnu na otoku Krku, javljaju nam čitatelji, potres se čuo, i to prilično glasno, kao potmula grmljavina.

Jedan čitatelj koji se nalazi u Jadranovom, kaže kako se zatresla cijela kuća, a čula se tutnjava. Desetak minuta kasnije, osjetio se i drugi, slabiji potres.

Čitatelji nam javljaju i o trećem, slabijem podrhtavanju tla, koje se osjetilo nešto nakon podneva.

Donosimo ostale reakcije:

"U Novom Vinodolskom se prvi put osjetio u 11.35h, a drugi put u 11.51h. Prvi put se jače zatreslo od drugog puta. Ali opet ne toliko jako da se nešto sruši s police."

"Osjetili smo sad već treći blaži potres u Njivicama na Krku. Zvučalo je kao eksplozija kod prvog potresa."

"U Šilu na otoku Krku se jako osjetilo, sve se zatreslo..."

"Jadranovo, svako malo podrhtavanje, a onaj prvi se dosta osjetio."

"U Jadranovom/Havišću se kuća zatresla na sekundu-dvije kao da ju je pogodio kamion ili bomba. U narednih 15 minuta još se 3 puta slabo zatreslo poput grmljavine."

"Mi smo u Crikvenici, i tu se prvi oko 11.40 osjetio baš intenzivno, kao da vlak prolazi na par metara od nas. Tresao se pod i vitrine. Sljedeći je bio kraći, ali ne puno slabiji. A iza podne se osjetilo još jednom podrhtavanje!"

"U Njivicama u 11:35, jako se osjetilo, dobro je treslo, kao da je miniranje u blizini..."

Pogledajte reakcije građana koji su osjetili potres na karti EMSC-a:




Kako je izvijestila naša Seizmološka služba, noćas u 3 sata i 4 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom  u podmorju Pelješca kraj mjesta Drače. Magnituda je potresa iznosila 3.3 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.


Uskoro opširnije...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.