Potres u Čileu će osiguravajuće tvrtke stajati do 7 milijardi dolara

OSIGURAVAJUĆI div Swiss Re je izračunao kako će osiguravajuće tvrtke za štete nastale u razornom potresu u Čileu morati isplatiti i do 7 milijardi dolara.

Zbog velikih rizika od potresa na tome području većina Čileanaca ima police osiguranja za svoju imovinu pa će osiguravatelji morati isplatiti novac nastao razaranjem i poslovnim gubicima. "Prvi izračuni Swiss Rea pokazuju da će gubitak osiguravatelja zbog potresa u Čileu iznositi između 4 i 7 milijardi dolara", tvrde iz švicarskog osiguravatelja, pišu svjetski mediji. 

Za oluju Xynthia morat će isplatiti 100 milijuna dolara

Swiss Re je objavio kako će i sam morati platiti do 500 milijuna dolara zbog šteta nastalih u Čileu. Dodaju i kako će zbog oluje Xynthia, koja je harala Europom krajem prošlog mjeseca i za sobom ostavila 62 mrtve osobe, morati isplatiti još 100 milijuna dolara.

Sa švicarskim izračunom šteta od potresa u Čileu složio se i najveći svjetski osiguravatelj Munich Re iz Njemačke. Tvrdi kako će šteta biti od 4 do 7 milijuna dolara, a oni će morati isplatiti oko 600 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.