Potres od 4.8 na sjeveru Italije

Foto: EMSC

Potres magnitude 4.8 pogodio je jutros u 5:10 sjever Italije. Epicentar je bio u Marradiju, 37 kilometara od Bologne, na dubini od oko 10 kilometara. Zasad nema dojava o materijalnoj šteti i ozlijeđenima.

Prestrašeni građani su u Firenci i drugim gradovima u okolici istrčali na ulice, javlja Corriere Fiorentino.

Potresu je u 4:48 prethodio još jedan magnitude 3.3, a zatim je uslijedio niz od najmanje osam slabijih potresa.

Najjači naknadni potres imao je magnitudu od 2.8, s hipocentrom na dubini od 7 kilometara. Epicentar je bio 10 kilometara od Marradija.

Seizmički aktivno područje

Potres se dogodio na seizmički aktivnom području. Karta koju je objavio EMSC prikazuje sve zabilježene potrese u Italiji od 1960. godine.

Nema dojava o šteti

"U ovom trenutku nema posebno kritičnih situacija nakon potresa s epicentrom u Marradiju", napisao je na Facebooku guverner Toskane Eugenio Giani, dodavši da su u tijeku provjere mogućih strukturalnih oštećenja na zgradama.

Gradonačelnik Marradija Tommaso Triberti izjavio je za RaiNews24 da nema dojava o šteti, ali da su zbog predostrožnosti zatvorene sve škole.

"Dobili smo brojne pozive uplašenih građana, u tijeku su neke provjere pukotina koje su se pojavile na nekim privatnim kućama. Nema dojava o meterijalnoj šteti ili ozlijeđenim osobama", objavili su vatrogasci pokrajine Forlì-Cesena.

Firentinska civilna zaštita također javlja da je potres prestrašio stanovnike Marradija koji su izašli na ulice, ali da nije zabilježena materijalna šteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.