Potres od 3.8 po Richteru kod Stona: "Drmali su se kauč, luster, stol..."

Screnshot: EMSC

OKO 17:45 u Hercegovini je došlo do potresa, a osjetio se i u Dalmaciji, pogotovo na jugu.

Kako je naknadno javila Seizmološka služba, potres je bio snage 3.8 po Richteru.

"Danas, 27. travnja 2021. godine u 17 sata i 45 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 14 km istočno-jugoistočno od Metkovića u BiH.  Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području", objavili su na Twitteru.

Epicentar potresa bio je na samoj granici, nekoliko kilometara od Stona.

Potres se osjetio u BiH, na području Stoca, Neuma, Trebinja, ali i na jugu Hrvatske. Tako građani javljaju da su trešnju osjetili u Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Pelješcu... Opisuju da se prilično osjetio, a mnogi od njih spominju i tutnjavu koja je popratila potres.

"Mene je probudio. Zaspala sam sat vremena popodne i ne znam kako se tako čulo. Drmao se i kauč, i luster, i stol, i kredenac", kaže nam čitateljica iz Dubrovnika.

U 18:53 novi potres

Sat vremena nakon prvog osjetio se drugi, slabiji potres.

"Danas, 27. travnja 2021. godine u 18 sati i 53 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 15 km istočno-jugoistočno od Metkovića kod Dobranja.  Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području", objavila je Seizmološka služba na Twitteru.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.