Potpisano 35 ugovora vrijednih 71 milijun kuna za zapošljavanje žena

U OKVIRU poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena -faza II" svečano su uručena 35 ugovora za projekte ukupno vrijedne nešto više od 71 milijun kuna bespovratnih novčanih sredstava.

Ugovore su uručili državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ante Lončar, priopćilo je u petak Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ukupna vrijednost toga otvorenog poziva je 550 milijuna kuna, a financira se iz sredstava Europskoga socijalnog fonda putem Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.".

Kroz projekte zaposlit će se 789 nezaposlenih žena na aktivnostima pružanja podrške i potpore za 4836 starijih i/ili nemoćnih osoba u njihovu domu.

Lokalne zajednice prepoznale važnost poziva "Zaželi"

"Izniman interes za poziv 'Zaželi' pokazuje kako su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne organizacije prepoznale u kojoj mjeri korištenje sredstava iz EU fondova može potaknuti i ubrzati razvoj pojedinih lokalnih sredina“, istaknuo je državni tajnik Jelić.

Također, naglasio je kako je strateško opredjeljenje i odlučnost Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao i cijele Vlade RH, da se poveća stopa zaposlenosti, osiguraju kvalitetna radna mjesta, ali i puna iskoristivost bespovratnih sredstava Europske unije kroz EU fondove.

Cilj projekta je pak osigurati nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja oko šest tisuća teže zapošljivih žena koje će raditi na poslovima potpore, brige i podrške za oko 36.000 krajnjih korisnika.

Ovim projektom se, također, istaknuto je u priopćenju, omogućuje zaposlenim ženama uključivanje na tržište rada te, po završetku projekta, obrazovanje i osposobljavanje. Slijedom iznimnoga interesa prijavitelja i zaprimanja velikoga broja projektnih prijedloga, prvotna alokacija ovoga poziva od 300 milijuna kuna povećana je na 500 milijuna kuna, a zatim za dodatnih 50 milijuna kuna, pa sada iznosi 550 milijuna kuna. Do sada je doneseno pet Odluka o financiranju za ukupno 188 projektnih prijedloga ukupne vrijednosti nešto više od 344 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.