Poreznu reformu komentirao i HNS. Prešutjeli su sastanak s Marićem

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

IZ HNS-A je jutros stiglo priopćenje. Kažu kako je za njih prijedlog povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća apsolutno neprihvatljiv. No, HNS je propustio u priopćenju spomenuti kako su već sinoć razgovarali s Marićem, a po Marićevim riječima, složili su se oko toga da treba razgraničiti gdje je pravo poduzetništvo, a gdje dolazi do zlouporaba.

"Za Hrvatsku narodnu stranku – liberalne demokrate prijedlog povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća apsolutno je neprihvatljiv, takve izmjene i dopune Zakona o doprinosima neće imati našu podršku i HNS će tijekom e-savjetovanja predložiti izmjene tih odredbi.

Prijedlog koji je pušten u javnu raspravu ugrožava na tisuće poduzetnika i start-upova u hrvatskom društvu i istodobno potiče antipoduzetničku klimu.

Kao liberali i stranka koja se bori za porezna rasterećenja plaća i poticanje poduzetništva, smatramo da je nedopustivo stvarati klimu da su svi poduzetnici skloni zlorabiti sustav – nužno je pronaći drugi način za suzbijanje zloporaba, umjesto da se zbog manjeg broja poduzetnika kažnjavaju svi poduzetnici.

Naš cilj moraju biti zaštita i poticanje poduzetništva i HNS će se za to uvijek boriti", poručili su iz Vrdoljakove stranke.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.