Ponavlja se natječaj za Žnjan, nitko nije ispunio sve kriterije

Foto: Index

PROPAO je natječaj za nove kućice na Žnjanu. Nijedan od 12 ponuđača nije ispunio sve tražene kriterije. Većini je bio problem dug prema Gradu Splitu. Provjerila su se i povezana društva i samo se utvrdilo ono što se znalo i dosad, da dosadašnji koncesionari i bespravni graditelji sa Žnjana nisu bili uredni platiše. Uglavnom su se oni i javili na natječaj za nove objekte na plaži koje će Agencija platiti gradskim novcem Tromontu koji se jedini javio na natječaj za izradu i montažu.

Kako sada stvari stoje, Tromont će te skupe kućice vrijedne milijune kuna i sklepati za najavljenih mjesec dana, no Grad Split neće imati koga uvesti u posao. Direktor Spalatuma Ante Šunjić najavio je da će sutra javnosti obrazložiti kako misle dalje. Izvjesno je da će se natječaj ponoviti, preostaje vidjeti kako će ponuđači riješiti problem s dugom. 

12 ponuda za osam plažnih objekata otvoreno je u petak. Već tada su neki ponuđači prosvjedovali zbog čega se odmah nije utvrdilo ispunjavaju li ponude propisane uvjete. Član komisije, gradski vijećnik HDZ-a Duje Sučić, umirio je žene koje su se bunile i kazao da je javno otvaranje ponuda u tom trenutku sasvim dovoljno. 

Sa po dvije ponude javili su se dosadašnji koncesionari Miljenko Anić, Ante Žigo i Tomislav Burazin, čija je tvrtka First Event, formalno je vodi njegova sestra, ponudila rekordnih milijun i 500 kuna za jedan objekt. Na natječaj se javio i Ivica Glavota, šef udruge veterana policijskih specijalaca BATT. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.