Pomolimo se Isusu i pozdravimo kandidata HDZ-a za gradonačelnicu

"POMOLIMO se Isusu i pozdravimo dolazak kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Rijeke Vesne Buterin na ovonedjeljnu misu", otprilike su glasile riječi jednog svećenika koji je svoje vjernike htio upozoriti kako im dolazi "veleuvaženi" gost.

Pokušao se ispraviti

Kako saznaju novinari Novog Lista, svećenik Zlatko Čibarić svojim je vjernima u Gornjoj Vežici koji su se okupili na misi u Domu Željka Marača, ne baš tim riječima s početka teksta, no sasvim otvoreno i nedvosmisleno u jednom dijelu mise spomenuo dolazak Vesne Buterin i to kao kandidata HDZ-a za gradonačelnicu Rijeke. 

Svećenik se malo kasnije, valjda shvativši da je pretjerao, ispričao te rekao kako nije mislio ništa loše i da nije riječ ni o kakvom političkom agitiranju za bilo koju političku opciju. U razgovoru za riječki dnevnik don Čibarić priznao je svoj "grijeh", no pokušao je objasniti kako je riječ o saborskoj zastupnici te da je on "samo" najavio njezin dolazak.

"Svaka pomoć je dobrodošla kako bismo napokon dobili crkvu"

"To bih napravio i da je riječ o nekom uvaženom gostu neke druge političke opcije. Osobno ne znam hoće li ona doći na misu. Morate znati da smo mi na Gornjoj Vežici bez crkve i da se misa održava u društvenom domu. Nama je svaka pomoć dobrodošla kako bismo napokon dobili crkvu", pravdao se Čibarić dodajući kako on osobno nikada ne bih agitirao ni za jednu političku stranku. Buterin je pak rekla kako prvi puta čuje kako ju je svećenik najavio na misi.

M.M.
Foto: VesnaButerin.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.