Poljska uzvratila Ukrajini, pozvala na razgovor njenog veleposlanika

Foto: EPA

POLJSKA je danas pozvala na razgovor ukrajinskog veleposlanika u Varšavi, kao odgovor na ''komentare predstavnika ukrajinskih vlasti'', objavilo je poljsko ministarstvo vanjskih poslova na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter. U tvitu se ne navodi na koje komentare se to odnosi, piše Reuters.

Ranije danas ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na razgovor poljskog veleposlanika u Kijevu zbog "neprihvatljivih komentara" savjetnika poljskog predsjednika za vanjsku politiku Marcina Przydacza. Poljski mediji citirali su Przydacza koji je jučer govorio o mogućem produljenju poljske zabrane uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda te je pozvao Kijev da pokaže zahvalnost za potporu koju je iskazala Poljska za vrijeme rata s Rusijom.

"Danas je najvažnije braniti interese poljskog farmera..."

"Danas je najvažnije braniti interese poljskog farmera...", rekao je Przydacz. "Mislim da bi bilo važno da Kijev počne cijeniti ulogu koju je Poljska odigrala za Ukrajinu tijekom proteklih mjeseci i godina", kazao je savjetnik.

"Na sastanku je istaknuto da su izjave o navodnoj nezahvalnosti Ukrajinaca na pomoći Poljske u ratu neistinite i neprihvatljive", rekao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleh Nikolenko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.