Politički analitičar: Milanovićeve izjave su uzrok odgode puta u BiH

Screenshot: HRT

MILANOVIĆEVE izjave posljednjih mjeseci su uzrok odgode puta u BiH, rekao je u HRT-ovom Studiju 4 politički analitičar Jerko Trogrlić. On smatra da je Milanović remetilački faktor kada je u pitanju hrvatska vanjska politika.

"Izjave su uzrok otkazivanja puta"

"Ne buni se samo BiH već i Italija, Austrija, Mađarska, pa predsjednik u djelu ovlasti sukreiranja vanjske politike djeluje kao remetilački faktor", rekao je.

Vjeruje da su upravo njegove izjave posljednjih mjeseci uzrok odgode puta u BiH, koji se navodno dogodio iz sigurnosnih razloga.

"Ne mislim da su BiH i Hrvatska u napetim odnosima, mislim da predsjednik RH ima napete odnose u BiH. Sigurno je da Hrvati u BiH imaju problema i izazova i o tome treba govoriti. On o tome najviše govori, možda i najglasnije, ali svojim govorima ne pridonosi rješavanju tog problema", rekao je Trogrlić.

Na upit je li Hrvatska talac sukoba predsjednika i premijera, kaže:

"Predsjednik je taj koji je inzistirao od prvog dana na takvoj vrsti komunikacije. Premijer nekad odgovori, nekad ne, a mislim da je mu je bolja odluka svaki put kad se odluči izuzeti iz takve rasprave. Nažalost, ne odoli uvijek i onda danima imamo sukobe. Kada najviši dužnosnici sudjeluju u osobnim napadima na takvoj razini, onda zamislite što to znači na razini gradskog vijeća ili gradske skupštine", dodao je Trogrlić.

Bijeli put

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović jučer je trebao otputovati u BiH i sudjelovati na 28. obljetnici Bijeloga puta, humanitarnog konvoja za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu koji je prije 28 godina uspio probiti blokadu i stići u ratom razorenu Središnju Bosnu kako bi tamošnjim Hrvatima dostavio hranu i medicinske potrepštine.

Nakon, kako je objavljeno iz Ureda predsjednika, sigurnosne procjene, Milanović je put u BiH odgodio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.