Policija ubila još jednog crnca u Kaliforniji, ne zna je li bio naoružan

Foto: El Cajon PD

POLICIJA je ustrijelila zasad neimenovanog crnca u El Cajonu, sjevernom predgrađu San Diega u Kaliforniji.

Lokalna policija obaviještena je da se crnac star 30-ak godina "mahnita" iza jednog restorana u El Cajonu. Poziv je uputila žrtvina sestra, koja je uspaničeno objasnila da njezin brat luta po prometnoj cesti, ugrožavajući sebe i vozače.

Čovjek nije poslušao naredbe policajaca koji su stigli na mjesto događaja, i počeo se ponašati prijeteći. Ruke je držao u džepovima, hodajući gore-dolje po parkiralištu. Kada je jedan od policajaca pripremio električni šoker, čovjek je iz džepa naglo izvukao nepoznati objekt, i uperio ga u policajce poput pištolja.

Smjesta je ustrijeljen. Još nije jasno što je to uperio u policajce. Istražitelji na mjestu događaja nisu pronašli vatreno oružje, i nisu otkrili kakav je predmet imao u rukama.

Očekivano, žena koja je pozvala policiju nije bila osobito sretna ishodom njihove akcije. Kaže da je njezin brat bio bolestan, a CNN navodi da je policajce u suzama pitala zašto ga jednostavno nisu pogodili električnim šokerom.

Policajci koji su sudjelovali u incidentu poslani su na godišnji odmor. Policijska uprava izdala je priopćenje u kojem navodi da su u pitanju veterani s desetljećima iskustva.

Ispred policijske stanice u El Cajonu jučer navečer okupilo se oko 200 prosvjednika koji su tražili da policijsko nasilje nad crncima prestane. Do jutra su se razišli, a vlasti navode da ne očekuju nerede kakvi su prošloga tjedna, nakon sličnog događaja, izbili u Sjevernoj Karolini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.