Policija pronašla opasnog bjegunca iz Vrapča Željka Blaževića

NA PODRUČJU Osječko-baranjske županije oko 17 sati je pronađen 45-godišnji Željko Blažević koji je u petak pobjegao iz bolnice Vrapče.

Osječko-baranjska policija je izvijestila kako će Blaževića prepratiti natrag u Vrapče. Blaževića su plavci pronašli kada su u 16.55 sati u Dardi zaustavili autobus koji je prometovao na relaciji Beli Manastir - Jagodnjak - Osijek. Policiji je dojavljeno kako se u autobusu nalazi muškarac nalik Blaževiću.

Tijekom uhićenja nije pružao otpor

Blažević uza se nije imao osobne dokumente pa su ga plavci odveli u policijsku postaju Beli Manastir, gdje je utvrđen njegov identitet. Tijekom uhićenja nije pružao otpor. Policija je zahvalila građanima koji su informacijama pomogli u hvatanju opasnog bjegunca. 

Muškarac je u bolnici završio nakon što je nožem napao i izbo drugu osobu 25 puta, a navodno boluje od shizofrenije. Dogodilo se to u listopadu 2008. godine u zagrebačkom naselju Prečko. Tada 43-godišnji Željko B. skupljao je plastične boce, pri čemu se posvađao sa 57-godišnjim Jovanom R. koji je šetao psa. Nakon verbalnog sukoba Jovan R. izboden je nožem po cijelom tijelu.

Pacijent je iz Vrapča navodno pobjegao tijekom jutra, nakon doručka, ali njegov nestanak je primijećen tek oko podneva jer klinički odjel za forenzičnu psihijatriju nema odgovarajuće uvjete za smještaj takvih, posebno opasnih bolesnika.

Zašto policija nije obavijestila građane o bijegu opasnog bolesnika?

O njegovu je bijegu odmah obaviještena policija koja je pokrenula potragu. Iz Ministarstva zdravstva tvrde kako nisu bili upoznati s bijegom Željka Blaževića iz Psihijatrijske bolnice Vrapče te su o njemu doznali tek od novinara. "Odmah je zatražena informacija i izvješće o okolnostima bijega pacijenta iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, te ćemo po primitku istoga odlučiti o daljnjem postupanju", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Policiji je pola dana trebalo kako bi poslala sliku opasnog ubojice koji je pobjegao iz bolnice i kojega bi se građani trebali paziti.

Tek jučer, šest dana nakon bijega, policija je opširno priopćila o bjeguncu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.