Policija objavila novo važno priopćenje o oluji u Dalmaciji

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

OLUJNO nevrijeme praćeno jakim južnim vjetrom i obilnom kišom zahvatilo je danas Dubrovačko-neretvansku županiju, objavila je policija u novom priopćenju.

"Dubrovačko-neretvanska županija

Županijski centar 112 Dubrovnik je nakon 10:00 sati zaprimio više dojava građana i zahtjeva za angažiranjem žurnih službi. U NP Mljet srušilo se nekoliko borova na D120, dojavljeni su odroni na D8 u mjestu Slano i cesti Prižba - Brna, srušeno je nekoliko telefonskih stupova, stupova električne mreže te stabala i grana u više naselja.

Splitsko-dalmatinska županija

U Splitsko-dalmatinskoj županiji olujno jugo je od 11:30 sati prouzročilo probleme u pomorskom i cestovnom prometu. U prekidu su katamaranske i trajektne linije na srednjodalmatinskom području. Županijski centar 112 Split zaprimio je dojavu o nakupini granja i debla koje pluta na moru. Ima odrona na cestama, rušenja stabala i grana te posebno stupova javne rasvjete i prometne signalizacije. Zabilježeno je i nekoliko oštećenja na stambenim zgradama i ostalim objektima. Na trogirskom području (Seget - Vranjica) bilo je problema u opskrbi električnom energijom.

U ostalim dijelovima Dalmacije se također očekuje vrlo jako i olujno, navečer mjestimice i jako olujno jugo s udarima vjetra i do 130 km/h", piše policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.