RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Policija evakuirala ured Ubisofta u Montrealu, dojava o talačkoj krizi bila je lažna

Screenshot: Twitter/@pauldesbaillets

NA PODRUČJU Saint-Laurenta u Montrealu našao se veći broj policajaca, a neka su izvješća navodila da se radilo o talačkoj krizi, odnosno da su napadači držali taoce u zgradi u kojoj se nalazi ured tvrtke za videoigre Ubisoft.

No, izgleda da se radilo o lažnoj dojavi, piše TVA, odnosno da je netko iz zgrade lažno uzbunio policiju.

Prema posljednjim izvješćima, policiija je iz zgrade izvela nekoliko desetaka ljudi. 

Policija je stigla do ureda Ubisofta oko 13:30 sati po lokalnom vremenu. Oko 14:35 došla je i specijalna jedinica.

Oko 15:30 policija je počela izvoditi zaposlenike u grupama po više desetaka ljudi. Grupe su po izlasku tvorile liniju, s time da je na početku i na kraju linije bio policijski službenik. Izašli su kroz ulazna vrata zgrade te su odvedeni na drugo mjesto.

Do sada su na taj način ispraćene dvije skupine, koje su prilikom izlaska djelovale mirno i opušteno, piše CTV News.

"Za sada nije utvrđena prijeteća situacija. Trenutno evakuiramo zgradu", napisala je policija na Twitteru.

"Sve se odvijalo jako brzo"

Kanadska televizija TVA Nouvelles objavila je kako se ispred ureda Ubisofta u Montrealu zbiva velika policijska akcija.

Svjedok događaja opisao je kako se "sve odvijalo jako brzo".

"Nešto sam jeo u svom automobilu kada je stiglo petnaestak vozila, izašla je specijalna jedinica", rekao je Alexandre Sary i dodao kako su specijalci ušli u zgradu, a da se naoružana policija i sada nalazi ispred objekta.

Više desetaka taoca?

Prema navodima lokalnog medija Le Journal de Montreal, napadač ili napadači bi u uredima tvrtke mogli držati više desetaka taoca.

Kanadska televizijska mreža CTV izvješćuje da su ulice na tom području blokirane te da je policija na društvenim mrežama zamolila građane da izbjegavaju to područje.

Osim policijskih vozila, na mjestu zbivanja nalaze se i kola hitne pomoći, a helikopter kruži oko zgrade; s time da treba napomenuti kako je TVA Nouvelles objavila na Twitteru da je poslala vlastiti helikopter kako bi snimila što se događa na krovu pa bi se moglo raditi o helikopteru televizijske postaje.

Na snimkama snimljenim iz helikoptera vidi kako više od deset osoba stoji na krovu zgrade Ubisofta.

Zaposlenik Ubisofta rekao je za CTV News da je tvrtka poslala dopis u kojem je zamolila zaposlenike koji se nalaze u uredu da se sakriju na sigurno i da budu što tiši.

Oglasila se i policija

Na Twitteru se oglasila i montrealska policija.

"Policijski službenici upućeni su na mjesto događaja kako bi odgovorili na poziv u pomoć (991). Specijalna jedinica je na terenu i provodi potrebne provjere. Za sada nema informacija o ozlijeđenima", napisala je policija.

Ubisoft Montreal, osnovan je 1997. godine kao kanadska podružnica francuske kompanije Ubisoft. Tvrtka stoji iza popularnih videoigara kao što su "Prince of Persia: The Sands of Time", "Assassin's Creed", "Far Cry" i "Watch Dogs".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.