Policajka prijavila kćer HDZ-ovca za kazneno djelo, ispitana je

Screenshot: RTL

U službenim prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske provedeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom, nakon što ju je policajka prijavila za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

"Danas, 2. kolovoza u službenim prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom, povodom zaprimljene kazne prijave od strane policijske službenice ove policijske uprave, dana 2. kolovoza, za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, u odnosu na događaj od 31. srpnja na blokadnom punktu, na požarištu u mjestu Laškovica", poručili su iz PU šibensko-kninske.

O svim utvrđenim činjenicama policija će podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dodali su.

"Snimaj i policajku onu, je*em joj mater"

Podsjetimo, riječ je o slučaju od srijede s požarišta u mjestu Laškovica čije su glavne akterice Anna i Neda Dujić, kći i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

 

RTL je emitirao izjave dviju žena, a posebno se u videu istaknula Dujićeva kći, koja je vatrogascu govorila da je nakaza. Isto je vikala i policajki.

"Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", prilično je agresivno rekla Anna Dujić u smjeru vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenika Volimira Miloševića, a onda je i kameru RTL-a rukom okrenula prema njemu. 

U jednom trenutku za policajku kaže: "Snimaj i policajku onu, je*em joj mater. Dabogda crkla, nakaza glupa." Navodno je prema policajki divljala i kad kamere nisu bile uključene. 

Policija jučer: Policajka nije podnijela kaznenu prijavu za prijetnju

Policija je jučer, podsjetimo, u odgovoru Indexu rekla da je podigla prekršajnu prijavu protiv Anne Dujić, ne navodeći joj identitet.

"Obavještavamo Vas da je Policijska uprava šibensko-kninska, na temelju prikazanog priloga na RTL televiziji 31. srpnja, u kojem je na mjestu požarišta na području Laškovice mlađa ženska osoba vrijeđala policijsku službenicu i vatrogasce, provela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja i identiteta navedene ženske osobe", rekli su iz policije pa nastavili:

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjakinja počinila prekršaj iz  čl. 17. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv iste biti podnesen optužni prijedlog." Naveli su i da policijska službenica nije podnijela prijavu za kazneno djelo prijetnje. 

"Teško mi je samu sebe prepoznati na snimci"

Ranije se Anna Dujić oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Punoljetna sam osoba i sama odgovaram, i želim odgovarati, za svoje postupke. Želim se javno ispričati svima koje sam uvrijedila neprimjerenim riječima izgovorenim u stanju šoka koji sam doživjela gledajući bespomoćno svojeg oca i rođake kako pokušavaju obraniti vlastite kuće od vatrene stihije golim rukama, bez ikakve zaštitne opreme.

Ne bih nikada tako postupila u prisebnom stanju, niti sam mislila da bih ikada tako reagirala u izvanrednoj situaciji. Međutim teško je ostati priseban kada vatrena stihija prijeti vašem domu i vašim najmilijima. Danas, gledajući snimku svega što se dogodilo, teško mi je i zamisliti takvu reakciju i sebe samu prepoznati.

Ovime nikako ne želim opravdati svoj postupak; iskreno žalim zbog tog što sam učinila i da mogu išta promijeniti, promijenila bih. Još jednom, iskrene isprike svima koje sam svojom neprimjerenom komunikacijom povrijedila", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.