Polančec razgovara sa sindikatima i Upravom 3. maja, a predsjednik NO-a dao ostavku

PREDSJEDNIK Nadzornog odbora posrnulog riječkog brodogradilišta 3. maj, Denis Vukorepa, dao je neopozivu ostavku na svoje mjesto. Navodno ga je na ostavku natjeralo nezadovoljstvo radom Uprave brodogradilišta.

Predsjednik Uprave 3. maja, Željko Starčević, tvrdi kako je za teško stanje u škveru kriva prethodna Uprava. "Istina je da nemamo novca ni za plaće niti za repromaterijal, ali u isto vrijeme imamo nenaplaćenih gotovo 47 milijuna dolara potraživanja", rekao je Starčević koji je danas došao u Zagreb kako bi se sastao s ministrom gospodarstva Damirom Polančecom i predstavnicima sindikata, piše Jutarnji list. 

Krivo vrijeme za prodaju brodogradilišta

Jučer je Sindikat metalaca Hrvatske poručio kako će svim sredstvima braniti radna mjesta u brodogradilištima te su počeli potpisivanje peticija za spas škverova. Oni smatraju kako u trenucima najveće gospodarske i financijske krize nije vrijeme za prodaju brodogradilišta te od Vlade traže da odgodi objavu drugog kruga privatizacije.

Podsjetimo, Vlada je ovog ljeta odlučila raspisati javni poziv za privatizaciju pet brodogradilišta kako bi im se, po riječima premijerke Jadranke Kosor, omogućilo restrukturiranje i modernizacija.

Za četiri brodogradilišta stigle samo dvije ponude

U prodaju po nominalnoj vrijednosti dionica samo je BSO, za kojeg se traži 18,16 milijuna kuna, dok se četiri brodogradilišta - Brodotrogir, Kraljevica, 3. maj i splitsko brodogradilište prodaju po posebnim uvjetima, odnosno po jednu kunu. Stigle su samo dvije ponude, a dva dana nakon otvaranja ponuda financijska policija češljala je brodogradilišta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.