Pokušale provaliti u stan u Zagrebu dok je vlasnik bio u njemu

Foto : HINA

POLICIJSKI službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem, od kojih je jedno u pokušaju.

Sumnja se da su 24. siječnja 2021. godine oko 12 sati došle u Kamaufovu ulicu te s ciljem oduzimanja materijalnog dobra provalile u stan 49-godišnjakinje i ukrale nakit.

Nadalje, sumnja se da su u četvrtak, 7. travnja oko 12 sati došle do stana 62-godišnjaka u Vrbanićevoj ulici te misleći da u stanu nema nikog započele s provalom. Tijekom nasilnog otvaranja ulaznih vrata, 37-godišnjak koji se nalazio u stanu otvorio je vrata te su se osumnjičene dale u bijeg, objavila je policija.

37-godišnjak o svemu je obavijestio policiju koji su uočili osumnjičene, uhitili i priveli u službene prostorije. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.