Pokopan srpski turist Dejan Novaković, nasmrt premlaćen u Ohridu

DEJAN NOVAKOVIĆ, koji je prošlog petka brutalno ubijen u Ohridu u Makedoniji, pokopan je jučer na groblju u Beogradu. Posljednjem ispraćaju, osim rodbine, prisustvovalo je i oko 500 Dejanovih prijatelja i poznanika, piše Press. Pogrebnu povorku predvodio je Dejanov prijatelj iz djetinjstva, noseći njegovu sliku u rukama, dok su kraj lijesa stajali Dejanovi prijatelji obučeni u majice s njegovim likom.

"Apeliram na vašu ljubav, da pomognete Dejanovoj djeci! Molim vas da ova obitelj ne bude zaboravljena za 15-20 dana, jer u ova teška vremena nije lako imati troje djece čak i kad imaju oba roditelja", kazao je svećenik. Dejanova majka Julijana Novaković je nakon pogreba kazala da je ogorčena nebrigom države. "Nijedan državni dužnosnik nas nije nazvao na telefon da nas pita treba li nam pomoć. Nitko nam nije uputio telegram sućuti ni podrške", kazala je majka ubijenog mladića.

Umro od posljedica unutarnjeg krvarenja?

Dejanovi prijatelji su ogorčeni napadom kriminalne skupine iz Ohrida koja je ubila Dejana te su apelirali na policiju i sud Makedonije da rasvijetli slučaj do kraja i kazni počinitelje. Oni kažu da je Dejan umro od posljedica unutarnjeg krvarenja.

"Dejan se ugušio vlastitom krvlju. Udarac u grudi je izazvao unutarnje krvarenje, nakon čega je došlo do gušenja, a potom mu je otkazalo srce. Policija je korektno odradila posao i istog dana uhitila osmočlanu skupinu koja je tukla Dejana", ispričao je jedan od Dejanovih prijatelja. Dodao je i kako su i građani Ohrida ogorčeni bahatim ponašanjem skupine kriminalaca. Kaže i kako su svi osumnjičeni već ranije uhićeni zbog nasilničkog ponašanja, a u Ohridu su bili poznati po ucjenama i reketarenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.