Pogubljen par u Kini, bacili njegovu malu djecu s 15. kata

Foto: Shutterstock

Kina je pogubila muškarca i ženu jer su bacili njegovu malu djecu kroz prozor stana na 15. katu, nakon čega su tvrdili da se radi o slučajnom padu. Djeca su bila iz njegovog prvog braka, imala su jednu i dvije godine. Sve se dogodilo u gradu Chongqingu.

Otac djece Zhang Bo započeo je aferu s Ye Chengchen. Isprva je skrivao činjenicu da je oženjen i da ima djecu, no Ye je sve saznala. Zhang se potom odlučio razvesti od svoje žene s kojom je imao djecu.

Kako je utvrdio sud, Ye je Zhangovu dvoje djece vidjela kao prepreku njihovu vjenčanju i zajedničkom životu. Više puta nagovarala je Zhanga da ubije djecu i prijetila mu da će ga ostaviti ako to ne učini, prenosi CNN.

Zhang je potom u studenom 2020. bacio svoju dvogodišnju kćer i jednogodišnjeg sina iz svog stana na 15. katu dok su se igrali pokraj prozora spavaće sobe. Zhang i Ye osuđeni su na smrt u prosincu 2021.

Kako su bili pogubljeni?

U Kini se za izvršenje smrtne kazne koristi smrtonosna injekcija.

U Kini su se pogubljenja tradicionalno izvodila streljanjem, ali od 1997. godine uvedena je metoda smrtonosne injekcije koja se smatra humanijom metodom od streljanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.