Pogledajte snimku, ženu zahvatile i srušile stepenice u Importanneu

Foto i video: Index

POKRETNE stepenice u Importanne centru su opasne po život. Index je dobio snimku s nadzornih kamera na kojoj se vidi kako je gospođa, prolaznica, umalo nastradala vozeći se stepenicama. Neispravne pokretne stepenice zahvatile su joj odjeću i bacile je.

Stepenice opasne po život

Oko neispravnih pokretnih stepenica u Importanne centru, jednom od najprometnijih pravaca u Zagrebu, već se mjesecima spore Gradska uprava i Importanne centar. Index je dobio zapisnik proizvođača stepenica ThyssenKruppa u kojem stoji da se stepenice ne smiju koristiti jer su opasne. 

“Reduktor ima zračnost cca ¼ kruga što je nedopustivo. Pod hitno krenuti u reparaciju pokretnih stuba ili zamjenu za nove”, stoji u nalazu inženjera. U drugom, pak, stoji: “Uzlazne stube isključene iz sigurnosnih razloga.”

Popravak Zagreb plaća dvostruko

Prema dokumentima dostupnima Indexu popravak pokretnih stepenica, kako je proizvođač specificirao Importanne galeriji, stajao bi 218 tisuća kuna. Grad Zagreb, pod upravom gradonačelnika Milana Bandića, ispisao je narudžbenicu na 473 tisuće kuna. 
“Grad Zagreb je samoinicijativno preuzeo obnovu i financiranje pokretnih stepenica koje su opasne za javnost”, poručili su nam iz uprave Importanne galerije. Oni su se već nekoliko puta sukobili s Gradskom upravom koja je odlučila upogoniti stepenice iako nisu bile sigurne za upotrebu.

I ovo nije bila jedina nezgoda na pokretnim stepenicama. Prije nekoliko dana su dječaku stepenice zahvatile tenisicu i tek nakon intervencije zaštitara se uspio osloboditi.

Više nezgoda

“Importanne centar je pravovremeno obavijestio nadležni ured Grada Zagreba smatrajući ga posebno ozbiljnim u odnosu na višestruke manje nezgode koje smo primijetili”, poručili su nam iz uprave Importannea. Eskalacija oko običnog eskalatora, pokretnih stepenica, dogodila se prije nešto više od godinu dana kada je Milan Bandić odbio plaćati jednu trećinu troškova za održavanje.

Bandić spojio struju na Esplanade

U međuvremenu je odlučio da će Grad sam brinuti o stepenicama i pustiti ih u promet iako nisu sigurne za korištenje. Da bi to napravio, naložio je da se stepenice spoje na električnu mrežu neovisnu o Importanne centru. Struju za stepenice doveo je iz hotela Esplanade da mu je uprava Importannea ne bi mogla isključiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.