Index je 2019. objavio: Tri tvrtke vladaju Adventom, sve su povezane s Bandićem

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

INDEX je o aferi sa zagrebačkim Adventom pisao još u studenom 2019. Objavili smo više istraživačkih članaka o tome, a 4. prosinca 2019. godine Milan Bandić je prijavljen USKOK-u.

Donosimo članke koje smo tada objavili.

Imamo sve detalje: Tri tvrtke vladaju Adventom, sve su povezane s Bandićem

Na zagrebačkom Adventu turisti i građani godišnje potroše više od pola milijarde kuna. Index je istražio tko stoji iza firmi koje iznajmljuju kućice na kojima se svake zime okrene golem novac i kakve veze imaju s USKOK-ovim optuženikom i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

> Opširnije

Skupo iznajmljuju kućice na Adventu, a Turistička zajednica im daje milijune

DIO TVRTKI koje dođu do dozvola višestrukog USKOK-ovog optuženika i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za iznajmljivanje kućica na Adventu, osim što ih skupo iznajmljuje krajnjim korisnicima - ugostiteljima i obrtnicima - za to dobije i nemali novac od Turističke zajednice Grada Zagreba.

> Opširnije

Grad Zagreb o Adventu: Turistička zajednica nema interes za najbolje lokacije

DINKO BILIĆ, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, potpisuje današnje opširno priopćenje Grada Zagreba u kojem je potvrdio da za najam kućica na Adventu nije bilo raspisanog natječaja (za razliku od ostalih hrvatskih gradova), no tvrdi da je poštovana procedura. Tvrdi da po toj proceduri nije bilo nepravilnosti oko dodjela lokacija za ovogodišnji Advent zagrebačkim tvrtkama.

> Opširnije

Ovo je Deno, kralj Adventa. S firmom bez zaposlenih zaradio više od milijun kuna

TVRTKA Demo Rebus vlasnika Denisa Mohenskog već godinama organizira Advent na najfrekventnijim lokacijama u glavnom gradu, pa tako ove godine iznajmljuje kućice ugostiteljima i obrtnicima u Gajevoj, Bogovićevoj, Petrićevoj, Varšavskoj, na Cvjetnom trgu i na Trgu Petra Preradovića (kod HNK).

Mohenski, kojeg prijatelji zovu Deno, a upućeni u događanja u Zagrebu već ga godinama nazivaju Kraljem Adventa, ove je godine dobio od Grada Zagreba, bez natječaja, dozvolu za iznajmljivanje 50 kućica.

> Opširnije

Bandićev vozač Krajina samo ove godine dobio 318 štandova i 54 kućice na Trgu

ZDRAVKO KRAJINA, dugogodišnji vozač Milana Bandića, od svog šefa nije dobio samo 51 kućicu i četiri ugostiteljska stola na glavnom zagrebačkom trgu, koji su ondje upravo postavljeni u sklopu manifestacije "Martin je u gradu". 

> Opširnije

Afera s kućicama na Adventu postaje ogromna: Ovo je sedam ključnih točaka

KAKO vrijeme prolazi, razmjeri adventske afere višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića postaju sve strašniji.

Naglasimo da se Advent u Zagrebu odvija na štetu glavnog grada, a mi vam donosimo sedam najspornijih činjenica oko organizacije Adventa u Zagrebu.

> Opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.