Pogledajte kako Đakić junior "parkira" kod sjedišta policije u centru Zagreba

Foto: FAH, Index

IVAN Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića iz Virovitice, u javnosti poznat po divljanju automobilom i presudi za širenje mržnje, prije mjesec dana je boravio u centru Zagreba gdje je umjesto na parkiralištu svoj Audi ostavio parkiran nasred Petrinjske ulice, nedaleko od zgrade policije.

Index je u posjedu fotografije na kojima se vidi kako je automobil Ivana Đakića ostavljen na ulici s upaljenim žmigavcima, odmah kraj kafića u kojem je sjedio.

Čitatelj nam je rekao da je fotografija snimljena prije mjesec dana, točnije, 9. listopada.

"Auto je bio parkiran barem 2 sata između 17 i 19 sati. Parkirao se točno ispred kafića u kojemu je i sjedio", rekao nam je čitatelj koji nam je kao dokaz priložio fotografije. 

Kad roditelji tamo stanu da ostave djecu u vrtiću, policija ih tjera

Istovremeno, nedaleko od mjesta gdje je Đakić ostavio automobil nasred ceste, nalazi se dječji vrtić i policija stalno upozorava roditelje da ni slučajno ne smiju ostaviti upaljen auto s upaljena četiri žmigavca kako bi dijete ostavili u vrtiću jer će ih kazniti, no za Đakića to pravilo očito ne vrijedi. Naime, nevjerojatno je da policija nije vidjela njegov automobil nasred Petrinjske niti je reagirala, a mi još čekamo njihov odgovor zašto nisu.

Zvali smo i Ivana Đakića, no nije nam se javljao na telefon.

Đakić junior poznat po bahatosti na cesti

Podsjetimo, Ivan Đakić, sin HDZ-ovog moćnika iz Virovitice, poznat je po svom bahatom ponašanju i kršenju niza prometnih pravila.

Tako je i danas na Općinskom sudu u Virovitici pravomoćno osuđen za dva kaznena djela, prvo protiv osobne slobode, prijetnje iz članka 139. stavak 2 i 3 Kaznenog zakona te za kazneno djelo protiv javnog reda, javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavak 1 Kaznenog zakona.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od tri godine te mora SOS Dječjem selu Hrvatska uplatiti 20.000 kuna.

Podsjetimo, Đakić je na Facebooku Srbima "čestitao" Božić jezivom slikom na kojoj, prema svemu sudeći, ustaša drži odrubljenu glavu Srbina. 22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić. Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu, prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika je napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić."

Zbog gnjusne slike optužio medije

Zbog gnjusne slike koju je objavio Đakić je uhićen i proveo je noć na policiji. U izjavi nakon puštanja na slobodu za sve je okrivio medije.

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je Đakić.

Đakić junior divljao autom i za Novu godinu

Podsjetimo i kako je Index početkom ove godine otkrio kako je Ivan Đakić za Novu godinu divljao automobilom u Pitomači, a kad su ga policajci krenuli zaustaviti, zaključao se u isti.

Đakić je tako ugrozio sigurnost ljudi koji su se nalazili na dočeku Nove godine. Velikom je brzinom okretao autom, ubrzavao, turirao i palio gume. Kada su ga pokušali zaustaviti policajci koji su bili u blizini, Đakićev sin se zaključao u automobil i odbijao ih je poslušati. Imao je i nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi..

Đakićevo divljanje Indexu je neslužbeno potvrdio i visoki izvor iz policije.

"Nešto iza ponoći u centru Pitomače sjeo je u vozilo, krenuo turirati i nepotrebno ubrzavati. Automobil je okretao oko njegove osi. Uz to je kretao velikom brzinom. Policajci koji su radili na osiguranju dočeka su ga odmah zaustavili. Nije bio vezan i imao je nedopuštenu koncentraciju alkohola. Kao mladi vozač on mora imati 0,0 promila, a on je imao više od 0,2 promila", ispričao je za Index detalje Đakićevog divljanja na Novu godinu visoki policijski izvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.