Iza poginulog dubrovačkog vatrogasca (42) ostalo dvoje male djece

Foto: Facebook

U POŽARU kod Zatona dubrovačkog poginuo je vatrogasac. 

Smrtno je stradao 42-godišnji pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci Goran Komlenac iz Orašca. Tu informaciju je potvrdila i Hrvatska vatrogasna zajednica. Napisali su kako je istraga o uzrocima stradavanja u tijeku te će po završetku istrage informacije biti poznate javnosti.

Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece. Jedno ima tri godine, a drugo tek tri mjeseca. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja.

"U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo, u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio", poručio je Tucaković.

Podsjetimo, četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su jučer zaustaviti širenje požara koji je oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca, a još ga uvijek stavljaju pod kontrolu. Opožarena površina iznosi 90 hektara guste borove šume na području Orašac - Gromače kod Zatona (dubrovačkog), a na požarištu je jutros 30-ak vatrogasaca.

"Moramo biti na oprezu zbog vjetra, ali vjerujem kako će stanje biti u redu. Čuvat ćemo požar cijeli dan i sanirati što se treba sanirati", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović. 

Kazao je kako su vatrogasci na terenu potreseni smrću kolege. 

"Digli smo nove snage iz Konavala i s Pelješca kako bismo odradili ovo do kraja. Ljudima je stradao kolega i jako im je teško pa jedne mijenjamo novim ljudima", rekao je Simović. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.