Podignuta optužnica protiv mađarske snimateljice koja je udarala migrante

Foto: Facebook/World Riots

TUŽITELJSTVO u Mađarskoj danas je podignulo optužnicu protiv snimateljice Petre Laszlo zbog udaranja i saplitanja migranata koji su bježali od policije u blizini granice sa Srbijom prošle godine.

Snimateljica je dobila otkaz na televiziji N1 nakon što je na internetu objavljen video na kojemu se vidi kako nogom udara jednu djevojku i mladića, javlja Reuters.

U optužnici je opisan događaj kada su stotine migranata probile policijski kordon i uputile se prema Segedinu, dok je Laszlo, koja se nalazila odmah iza policajaca snimala migrante kako trče.

"Dok je snimala, ona je jednog mladića desnom nogom udarila u cjevanicu, a takođe je udarila i jednu djevojku u koljeno," detaljno su napisali tužitelji koji kažu da nije riječ o zločinu iz mržnje zbog rasizma.

"Još sam u šoku zbog onoga što sam napravila i što su poslije meni učinili. Nisam bezdušni rasist već žena, majka male djece koja je u panici napravila grešku i zbog toga izgubila posao", izjavila je Petra Laszlo prošle godine listu Magyar Nemzet.

Tužiteljstvo je navelo i da snimateljica nije udarila nogom čovjeka koji je nosio malo dijete. "Ona ga je pokušala saplesti, ali nije uspjela. Čovjek koji je nosio dijete ipak je pao kao i policajac koji ga je pokušao zadržati", navode tužitelji.

Muškarac s videa, s malim djetetom u naručju nogometni je trener Osama Abdul Mohsen koji je nakon incidenta otišao u Španjolsku gdje je našao posao u jednoj sportskoj školi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.