Mijenja se način objave podataka o koroni: "Situacija je povoljna"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

EPIDEMIOLOŠKI podaci o koronavirusu od sada će se objavljivati jednom tjedno, i to ponedjeljkom, zbog povoljne epidemiološke situacije i smanjenog interesa javnosti, objavljeno je na službenoj vladinoj stranici koronavirus.hr.

Podaci koji će se objavljivati ponedjeljkom odnosit će se na stanje iz prethodnog tjedna. Na službenoj stranici koronavirus.hr i dalje će se izvještavati o broju novih, aktivnih, hospitaliziranih, preminulih, ukupno potvrđenih te ukupnih i dnevnih oporavljenih slučajeva, kao i o broju slučajeva na respiratoru, ukupnom i dnevnom broju testiranih osoba te osoba u samoizolaciji, uz podatke o cijepljenju.

Ta odluka donesena je u Stožeru nakon pažljive analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima, ali ne znači i da je opasnost od covida-19 prošla, navodi se.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i ostale javnozdravstvene institucije nastavit će pratiti epidemiološku situaciju na dnevnoj razini te će javnost o svim novim podacima obavijestiti u skladu s potrebama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.