Počelo suđenje Jambi: U kampanji dijelio sadnice, a račun platio Grad Metković

Foto: FAH

U SPLITU je počelo suđenje bivšem gradonačelniku Metkovića Stipi Gabriću Jambi te Miloradu Dodigu i Petru Čarapini, pročelnicima za gospodarstvo i financije. USKOK je optužnicu protiv Jambe i pročelnika podigao prije dvije i pol godine. Terete ih za zlouporabe i štetu u gradskoj blagajni veću od 660 tisuća kuna.

Sporna je kupovina sadnica maslina za potrebe izborne kampanje za sabor 2007. godine, kupovina sadnica maslina za udrugu zadrugara od trgovačkog društva u kojem je odgovorna osoba bila Jambina supruga te put HSS-ovaca na hodočašće u Mariju Bistricu. Sve je plaćeno iz gradskog proračuna

Sva trojica tvrde da nisu krivi.

Sudac Mlađan Prvan danas je ispitao nekoliko svjedoka.

Kako je Jambo dijelio sadnice

Prijevoznik Ivan Juginović požalio se kako je već tri puta dolazio u zgradu suda dati iskaz u ovom postupku. Suca Prvana zamolio je da ga više ne zove.

Svjedok je govorio o tome kako ga je Paško Rajčić iz Antonio tradea zamolio da prebaci nekakve sadnice iz kruga njegove tvrtke do splitske Rive. Sadnice je prevezao šleperom i jednim manjim kamionom.

"Bio je tamo i Jambo. Govorio je ljudima: "Nosite, nosite..."

Šime Kovačević bio je tajnik HSS-a u Žrnovnici. Prisjetio se kako je te 2007. godine Jambo bio nositelj HSS-ove liste u X. izbornoj jedinici. Podijeljeno je 2.000 sadnica.

"Ne sjećam se da sam ja dijelio. Jesu li ljudi zasadili masline, kako napreduju?" pitao je svjedoka. 

"Izgorjele su", odgovorio mu je svjedok.

"Poslat ćemo mi novih 2.000 sadnica", kazao je Jambo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.