Počelo rušenje hotela Marjan u Splitu, Kerum ga je 2005. kupio za 170 milijuna kuna

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ROVINJSKA Adris grupa službeno je počela s rušenjem hotela Marjan na Zapadnoj obali na čijem mjestu planira izgraditi novi luksuzan hotel, piše Dalmatinski portal. Investitor planira izgraditi novi hotel u roku od dvije godine, unatoč tome što će se radovi prekinuti tijekom turističke sezone. 

Tijekom radova će se demontirati toranj koji će i u novom izdanju biti nove visine, ali će imati jedan kat manje zbog novih standarda opremanja hotela, odnosno čitavog niza instalacija, koje kada je hotel napravljen 60-ih godina prošlog stoljeća nisu postojale. Po završetku obnove hotel će imati 285 smještajnih jedinica. 

Kerum kupio hotel za 170 milijuna kuna

Hotel je izgrađen 1963. godine i Splitu je dao prepoznatljivu vizuru. 2005. godine ga je kupio Željko Kerum za 170 milijuna kuna, što je bilo trostruko više od traženih 57 milijuna kuna. Četiri godine kasnije potpisan je ugovor s Hiltonom, Kerum je postao gradonačelnik, ali ubrzo je sve krenulo nizbrdo. 

Radovi su prekinuti, a doznalo se da je i Kerumov poslovni imperij na izdisaju. Kerumove tvrtke su redom propadale, a među njima je bio Adriatic, tvrtka vlasnik Marjana. Deset godina nakon Kerumove kupnje, Adriatic je završio u stečaju jer radnicima nisu isplaćivane plaće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.