Plenković komentirao rasprave oko vjeronauka u školama

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković nalazi se u Mostaru, gdje je sudjelovao na svečanoj svetoj misi u prigodi ustoličenja mons. Petra Palića, mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Posljednjih dana u Hrvatskoj se dosta priča o vjeronauku u školama. Djeci koja ne slušaju vjeronauk sugerirano je da zbog strogih epidemioloških mjera budu na nastavi vjeronauka.

Roditelji su stoga pokrenuli peticiju da se nastava vjeronauka stavi prvi ili zadnji sat, kako bi onda učenici koji ne slušaju vjeronauk mogli kasnije doći u školu ili iz nje otići ranije. Navedeno pitanje prokomentirao je i premijer Plenković.

"Pa, što se tiče organizacije satnice pojedinih predmeta, ja vjerujem da svaka škola o tome vodi računa i da tu donose pragmatična i za učenike dobra rješenja", prenosi N1.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević u razgovoru za Hinu kazala je da se vjerski sadržaji u nekim školama prakticiraju i izvan nastave vjeronauka, npr. prilikom održavanja školskih priredbi. Rekla je da to smatraju neprihvatljivim.

Plenković je i to komentirao.

"Što se tiče sadržaja u predstavama, mislim da živimo u slobodnoj zemlji, da bi bilo zaista neobično da u zemlji gdje je ovoliko vjernika, ovoliko katolika, da sada najedanput nigdje ne bude ničega. Ja ne vidim što bismo time postigli. Dapače, to je naša tradicija, to je naša praksa, to je naš identitet i ja zaista tu ne vidim kako bi moglo biti da i takvih sadržaja nema u predstavama. Ne razumijem tu izjavu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.