Plenković o Brkiću: Objavljene su određene informacije, razgovarat ću s njim

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

BRKIĆEV stranački šef Andrej Plenković komentirao je dokumente Nacionala koji optužuju Brkića da je odavao podatke iz istrage o elitnoj prostituciji 2011. godine.

"Ja sam samo kratko vidio članak, nisam stigao detaljno. Provjerit ću to kad dođem u Zagreb. Za mene je to bila prva vijest pa mi je teško detaljnije komentirati. Teško je stoga i napraviti procjenu štete HDZ-u", rekao je Plenković dodajući da će se popodne održati sastanak u HDZ-u pa će se prije toga naći i razgovarati.

"Ono što je važno jest da se mi kao stranka i kao vlada bavimo najvažnim temama za Hrvatsku, a to su gospodarstvo, rješavanje naslijeđenih problema hrvatske ekonomske tranizcije. To je ono što je meni prioritet, održati stabilnost, jasno pozicionirati HDZ na desnom centru kao najodgovorniju stranku koja ima snagu rješavati probleme", rekao je Plenković. 

Na pitanje bi li se Brkić trebao obratiti javnosti, Plenković kaže: "Vidjet ćemo sve popodne, što se tiče medijskih nastupa i oko toga ćemo razgovarati".

"Sve moguće afere trebaju se rasvijetliti do kraja"

"Sve moguće afere, ali i sve drugo što se može rasvijetliti, treba se rasvijetliti do kraja. To je najbolja politika odgovorne vlade", rekao je.

Radi li se u o prekomjernom granatiranju Brkića, pitali su novinari: "Nije na meni da špekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari. Mediji rade svoj posao. Očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem prvo provjeravam i analiziram,a onda donosim sud".

Curenje informacija smatra nedopustivim.  "U svakom slučaju, nije nikako dobro da cure informacije iz sigurnosnog sustava. Mislim da čelnici tih institucija, ministar Božinović, moraju napraviti sve da se to otkrije. Nedopustivo da se na taj način kompromitira rad rad državnih institucija koje imaju zadaću raditi po zakonu, samostalno, neovisno i bez bilo kakvih upliva na njihov rad, a kamoli da se zlorabe informacije koje mogu dovesti do do neispunjenja cilja pojedinih istraga", rekao je premijer.

Plenković se novinarima obratio u Ženevi gdje je na sastanku šefova država ili vlada u okviru strateškog dijaloga o zapadnom Balkanu u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.