Plenković izrazio sućut povodom smrti Anđelka Leke

Foto: Pixsell/Tomislav Miletic

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković uputio je u petak sućut obitelji preminulog poduzetnika Anđelka Leke, u kojoj se navodi kako je njegovim odlaskom cjelokupna poslovna zajednica, a posebno turistički sektor u kojemu je proveo gotovo čitav svoj život, izgubila vrijednog dionika. 

"Njegov je turistički projekt bio prepoznat u domovini, ali i svijetu. Ostat će nam u trajnom sjećanju po svojoj ustrajnosti, entuzijazmu i poduzetničkom duhu", stoji u poruci premijera Plenkovića.

Sućut je izrazio i predsjednik sabora Gordan Jandroković.

"S tugom sam primio vijest o smrti gospodina Anđelka Leke, istaknutog hrvatskog poduzetnika i hotelijera. Gospodina Anđelka Leku pamtit ćemo kao jednoga od najistaknutijih hrvatskih poduzetnika koji je čitavi život bio istinski posvećen svojemu poslu ostvarivši iznimno uspješnu karijeru u hotelijerstvu", ističe se u poruci.

"Svojim dugogodišnjim predanim i marljivim radom u turističkome sektoru, kao jedan od naših vodećih hotelijera, gospodin Anđelko Leko zadužio je cjelokupni hrvatski turizam", stoji u poruci sućuti predsjednika hrvatskog sabora.

Poznati hrvatski hotelijer Anđelko Leko umro je u 86. godini života u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici nakon što mu je pozlilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.