Pink Panther ponovno u akciji: Opljačkana draguljarnica u srcu Geneve

ČETVORICA naoružanih razbojnika upala su u ponedjeljak poslijepodne u jednu od najprestižnijih ženevskih draguljarnica i ukrali iz nje drago kamenje u vrijednosti od nekoliko milijuna franaka. Kako prenosi Reuters, muškarci maskirani kapama i perikama su govorili ruskim ili nekim od drugih slavenskih jezika, a pobjegli su na skuterima. Zaposlenica draguljarnice "Chatila" je uspjela aktivirati alarm, ali su pljačkaši bili brži od policije.

"Unatoč mojim godinama borio sam se s jednim od njih. Pogledajte ovo, ukrali su prsten vrijedan više od 500.000 franaka. Draguljarnica mi je u katastrofalnom stanju. Čekam osiguravatelje", rekao je 75-godišnji vlasnik draguljarnice, Libanonac Elie Chatila.

Policijski glasnogovornik Eric Grandjean je rekao kako detektivi analiziraju DNA tragove i otiske pronađene na mjestu događaja. Iako direktna povezanost još nije utvrđena, sumnja se da su pljačkaši pripadnici poznate balkanske kriminalne skupine Pink Panther, koja je posljednjih godina opljačkala brojne luksuzne draguljarnice diljem Europe, među kojima i one u srcu Pariza i Londona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.