Petero kandidata za predsjednika Županijskog suda u Splitu

Foto: Google Street View

NA NOVI natječaj za predsjednika Županijskog suda u Splitu javilo se čak petero kandidata. Uz Marijana Miletića, koji na poništenom natječaju kao jedini kandidat nije dobio podršku ni Sudačkog vijeća, ni bivšeg ministra Ante Šprlje, u igri za prvu fotelju splitskog suda su i bivši predsjednik Općinskog suda u Splitu Ivica Botica, predsjednik Sudačkog vijeća Bruno Klein te bivši član DSV-a Marko Pribisalić i sutkinja Ljiljana Stipišić.

Miletić je bio na čelu suda od 2013. godine, no početkom godine nije mu prošao reizbor. Ipak, nije odustao. Sudac Klein bio mu je jedan od protukandidata 2013. godine. Natječaj je tek zaključen i svi kandidati će najprije morati na mišljenje Sudačkog vijeća. Klein kaže kako će se izuzeti kada se o njemu bude glasalo.

Kako je Miletiću istekao mandat, na čelo suda novi je ministar Dražen Bošnjaković postavio sutkinju Mariju Majić kao vršiteljicu dužnosti. Vodit će sud dok se ne izabere novi presjednik.

U tijeku je natječaj i za predjednika Općinskog suda u Splitu. Troje je zainteresiranih. Predsjednik Goran Čolak, zamjenik Mario Franetović i bivša predsjednica Kaznenog odjela Marina Boko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.