Peskov: Zapad provocira Ukrajinu. Sve će to imati posljedice

Foto: EPA

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je jučer da izjave predstavnika zemalja NATO-a o korištenju zapadnog oružja za napade na ciljeve na ruskom teritoriju provociraju Ukrajinu da nastavi "besmisleni rat". "Zemlje koje su članice NATO-a, posebice Sjedinjene Države, zajedno s drugima posljednjih dana i tjedana, podižu napetosti na novu razinu", kazao je Peskov novinarima, prenosi portal Meduza.

"Oni provociraju Ukrajinu da nastavi ovaj besmisleni rat na svaki mogući način", kazao je Peskov. "Oni sami namjeravaju nastaviti ovaj rat protiv nas - doslovan i figurativan. Sve će to, naravno, neizbježno imati posljedice. I u konačnici, nanijet će veliku štetu interesima onih zemalja koje su odlučile pojačati napetosti."

Ukrajina traži dozvolu za napade zapadnim oružjem u Rusiji

Uslijed nove ruske ofenzive u regiji Harkiv, ukrajinske vlasti tražile su dopuštenje za napade na vojne ciljeve u Rusiji koristeći zapadno oružje. U posljednje vrijeme sve više zapadnih političara poziva da se to Ukrajini i omogući. Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska dopustili su Ukrajini da koristi rakete dugog dometa za napad na ruski teritorij.

SAD se protivio korištenju zapadnog oružja za napade na ruski teritorij, strahujući da bi to moglo dovesti do izravnog sukoba s Rusijom, no CNN javlja da je Biden dao dopuštenje Ukrajini da za napade na ruski teritorij koristi američko streljivo pod uvjetom da gađa samo mete u blizini granice kod Harkiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.