Parlamentarni izbori u Tunisu: Dvije stranke proglasile pobjedu

Foto: Epa

STRANKA Kalb Tunes Nabila Karauija, koji je od kolovoza u zatvoru, i njegov glavni protivnik stranka Enahda proglasili su da su osvojili najveći broj mjesta na parlamentarnim izborima u nedjelju u Tunisu.

Dvije izlazne ankete tuniških instituta su nakon zatvaranja birališta navele da Enahda vodi s 40 od 217 mjesta. One su na drugo mjesto stavile Karauijevu stranku Kalb Tunes s 35 mjesta, prema anketi Emrhoda, odnosno 33 prema anketi Sigma.

Pokret Karama islamističkog populističkog odvjetnika Seifedina Mahlufa dobio bi 17 do 18 mjesta.

Stranke nisu sklone pregovorima

Ako se potvrde te ankete, parlament će biti krajnje rascjepkan između stranaka koje nisu sklone pregovorima nakon oštre kampanje.

Kalb Tunes je objavio da vodi na izborima, ali nije iznio nikakve brojke. "Prema preliminarnim podacima Kalb Tunes vodi", izjavio je glasnogovornik stranke Hatem Mliki. Njegov glavni protivnik Enahda, za koju ankete navode da je izjednačena s Kalb Tunesom, također je objavio da je dobio najviše glasova.

U Tunisu je oko 7,2 milijuna registriranih glasača bilo pozvano izabrati 217 zastupnika koji će morati sklopiti saveze kako bi postigli većinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.