Paravinja u pritvoru zbog ubojstva Antonije Bilić može biti još najviše godinu dana

Foto: FAH

DRAGAN PARAVINJA u istražnom zatvoru zbog ubojstva Antonije Bilić može biti još godinu dana, nakon čega taj pritvor više ne bi bilo moguće produžavati ukoliko se slučaj pravomoćno ne okonča. No, nema straha da će Paravinja izaći na slobodu ako se slučaj ubojstva Antonije Bilić dotad ne riješi. Preostaje mu, naime, služenje kazne od pet godina zatvora za pokušaj silovanja stoperice u Omišu, na što je pravomoćno osuđen.

Produljenje pritvora

Paravinja je zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja maloljetne Drnišanke u Šibeniku dvaput osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, no Vrhovni sud obje je presude ukinuo. Kako se predmet trebao dodijeliti novom sudskom vijeću, a šibenski Županijski sud više nema sudaca za mladež koji nisu bili uključeni u slučaj, spis je odlukom Vrhovnog suda prebačen u Split. U ruke ga je dobio glasnogovornik suda Damir Romac, a ovih dana o produljenju pritvora trebalo bi odlučiti vijeće Županijskog suda u Splitu. 

Nakon objave prebačen u Zagreb

Paravinja je, inače, nakon objave druge nepravomoćne presude početkom godine prebačen u zagrebački zatvor. Očekuje se njegov dolazak na ročište radi produljenja istražnog zatvora, nakon čega će biti prebačen u splitski zatvor.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.