Paragvajski reprezentativac teško ranjen u pucnjavi u Meksiku

SALVADOR CABANAS (29), paragvajski nogometni reprezentativac koji za kruh zarađuje u Meksiku, u Club Americi, ranjen je vatrenim oružjem u Ciudad de Méxicu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Prema prvim izvještajima, Cabañas je ranjen nakon svađe u jednom baru koji je posjetio u društvu nekolicine prijatelja i rođaka. Došlo je do svađe nakon koje je zasad nepoznata osoba potegnula pištolj i upucala Cabanasa u glavu.

Paragvajski napadač odmah je prebačen u u Los Angeles. Iako zasad nisu točno poznati detalji ozljede, svjetski mediji prenose da je njegovo stanje kritično i da se bori za život.

Cabañas je bio najbolji strijelac Cope Libertadores 2007. i 2008. godine, kao i paragvajski nogometaš godine i južnoamerički nogometaš godine 2007.
Ukupno je za paragvajsku reprezentaciju zabio 10 golova u 44 odigrane utakmice. Zabio je ujedno šest golova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a dvaput je tresao mrežu i Brazilcima.

Cabanesova supruga: Obećao mi je da će se oporaviti

Maria Alonso Mena, supruga 29-godišnjeg Salvadora Cabañasa, paragvajskog nogometnog reprezentativca koji je ranjen vatrenim oružjem u Ciudad de Méxicu u noći s nedjelje na ponedjeljak, izjavila je kako joj se muž zavjetovao da će dobiti životnu bitku koja je pred njim.

"Bio je u svjesnom stanju kada smo ulazili u bolnicu. Pričao je sa mnom. Znao je i datum svog rođenja", rekla je Maria Alonso Mena za Radio Nanduti.

"Bio je jako pozitivan i rekao mi da će se izvući iz ovoga. Bio je u svjesnom stanju sve dok nije primio anesteziju i rekao mi je da kažem njegovim roditeljima da ga posjete", dodala je Cabañasova supruga.

Suigrači iz reprezentacije mole za Cabanesa

U međuvremenu ranjenom igraču meksičke Club Americe podrška dolazi sa svih strana, a između ostalih i od predsjednika Paragvajskog nogometnog saveza Juana Angela Napouta i Cabañasovog suigrača iz paragvajske reprezentacije te napadača Borussije Dortmund Nelsona Valdeza.

"Znamo da je njegovo stanje jako teško i molimo se da bude dobro, da Salvador preživi. Pokušavamo doći do ljudi iz Meksičkog nogometnog saveza i saznati više informacija o njemu", rekao je Napout.

"Salvador je sjajan prijatelj i često razgovaramo o tome tko je bolji od nas dvojice. Svi iz reprezentacije užasno smo pogođeni onime što se dogodilo i želimo pružiti podršku njegovoj obitelji", kazao je Valdez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.