Palestinski predsjednik se čuo s Macronom i pozvao ga da hitno intervenira

Foto: EPA

PALESTINSKI predsjednik Mahmoud Abbas primio je telefonski poziv od svog francuskog kolege Emmanuela Macrona. Abbas je tijekom poziva "naglasio da je trenutna eskalacija u regiji rezultat političke slijepe ulice", izvijestila je danas palestinska novinska agencija WAFA.

Palestinski vođa je također ukazao na "uskraćivanje legitimnog prava palestinskog naroda na samoodređenje i uspostavu njihove neovisne države s istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom, stalnu izraelsku agresiju na palestinski narod, njihovu zemlju i njihova sveta mjesta te kontinuirani terorizam nad izraelskim doseljenicima".

Pozvao Macrona da hitno reagira

"Predsjednik je izjavio da bi okončanje izraelske okupacije palestinske zemlje s istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom, priznavanje prava palestinskog naroda na neovisnost i suverenitet i davanje punopravnog članstva u UN-u osigurali sigurnost, stabilnost i mir u regiji", piše WAFA. 

Novinska agencija dodaje da je Abbas pozvao francuskog predsjednika da hitno intervenira kako bi zaustavio agresiju izraelskih okupacijskih snaga i ekstremističkih skupina doseljenika protiv palestinskog naroda". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.