Pacijentu iz Čakovca sestra ubrizgala benzin, umro je. DORH objavio detalje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Čakovcu je 31. prosinca donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja iz čl. 181. st. 8. u vezi st. 4. i st. 1.Kaznenog zakona. (8. 1. 2021.).

Riječ je o slučaju s kraja rujna prošle godine u Županijskoj bolnici Čakovec kada je medicinska sestra umjesto fiziološke otopine pacijentu na hemodijalizi ubrizgala - medicinski benzin. 

Sestri prijeti jedna do osam godina zatvora

DORH je sada tereti za nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti iz nehaja. Prijeti joj kazna od jedne do osam godina zatvora. 

"Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja 29. rujna 2020. u županijskoj bolnici, kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi, prilikom odspajanja pacijenta s hemodijalize, nesmotreno ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine, uslijed čega je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, pa je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana od posljedica ubrizgavanja benzina", stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, preminuo je 62-godišnji Antun T. iz Štefanca pokraj Čakovca. Medicinska sestra je odmah nakon nesreće udaljena s posla, a u bolnici je pokrenut inspekcijski nadzor. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.