STRAŠAN POTRES U ZAGREBU

Petrova, Jordanovac i Šalata pretrpjeli najteža oštećenja. Pogledajte fotografije

Foto: Index

JAK potres pogodio je jučer Zagreb, bio je snage 5,5 po Richteru, a nakon toga je uslijedio niz nešto lakših potresa koji traju i danas, dosad ukupno 37. U potresu je oštećen i niz bolnica, a najveća oštećenja pretrpjele su pojedine lokacije KBC-a Zagreb, prvenstveno Petrova bolnica, o čemu smo i jučer pisali kad smo objavili i fotografije majki koje s novorođenčadi stoje vani, gdje su se sklonile od potresa. Nakon toga su premještene u KB Dubravu.

Index je danas razgovarao s primarijusom Milivojem Novakom, pomoćnikom ravnatelja KBC-a Zagreb koji je rekao da su neke lokacije tog KBC-a pretrpjele teška oštećenja, a neke lakša.

Prof. Novak otkrio koje su zgrade KBC-a Zagreb pretrpjele najveća oštećenja

"Lokacija Jordanovac (gdje se nalazi Klinika za plućne bolesti), stara zgrada Petrove, glavna zgrada ortopedije te zgrada dermatologije na Šalati su pretrpjele teška oštećenja. Stomatologija u Gundulićevoj srednje teška oštećenja, dok su glavna zgrada na lokaciji Rebro te bijela i zelena zgrada na lokaciji Rebro pretrpjele manja oštećenja. Izvidi građevinskih inspektora civilne zaštite su u tijeku na svim lokacijama KBC-a Zagreb", rekao nam je primarijus Novak.

Istaknuo je da statičari obilaze sve zgrade na svim lokacijama, a da su pacijenti smješteni na sigurna mjesta.

"Pacijenti razmješteni po zgradama koje nisu oštećene"

"Dio trudnica i majki s novorođenčadi iz Petrove su premještene u KB Dubrava još jučer, a dio je razmješten po sigurnim dijelovima Petrove, gdje je novija zgrada. Ostali pacijenti s drugih lokacija su razmješteni po zgradama koje nisu oštećene", rekao nam je primarijus Novak.

Index je od čitatelja dobio fotografije iz Petrove i Rebra koje su snimljene jučer nakon jakog potresa.

Za preseljenje inkubatora s bebama jučer je bila zadužena Hrvatska vojska, a pomagali su im navijači Bad Blue Boysi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.