Otkud zadarskom TZ-ovcu sat od 86.000 kuna? "Platio sam ga višestruko manje"

Foto: ZadarNews/Index

MARIO PALEKA, direktor Turističke zajednice Grada Zadra koji je nedavno izazvao pozornost javnosti organizacijom neuspješnog zadarskog koncerta Rite Ore, pokazao je sklonost prema iznimno skupim satovima. Zadrane je tako uzbunila fotografija na kojoj se Paleka slikao sa skupocjenim Rolexovim satom na ruci.

Kako navedeni sat košta više od 86 tisuća kuna, opravdano se postavlja pitanje na koji je način uspio pribaviti taj skupocjeni predmet.

Portal ZadarNews piše da "iako su Palekina primanja i dalje nepoznata javnosti radi 'tajnosti podataka', prema dostupnim informacijama, posao koji je Paleka radio prije dolaska u TZGZ u jednom zadarskom resortu gdje je bio zadužen za najam ležaljki, bio je plaćen oko 7 tisuća kuna. Shodno tome, zadarska javnost trebala bi dobiti odgovor na pitanje otkud nižerangiranom stranačkom uhljebu poput Paleke sat koji mjesečnim plaćama ne može zaraditi."

U potrazi za odgovorom Index je kontaktirao Paleku. U svom odgovoru o porijeklu skupocjenog sata Mario Paleka nam je odgovorio: "Premda nisam u obvezi odgovoriti na pitanja o imovinskom stanju, istina je da posjedujem sat koji spominje medij na koji se pozivate."

Kupio rabljenog

Mario Paleka nam je naveo da je navedeni skupocjeni Rolexov sat proizveden 2010. godine kupio 2014. godine kao rabljen. Uz sat postoji i dokumentacija iz koje je vidljivo kad je proizveden, ističe u svom odgovoru na Indexov upit. 

Na pitanje na koji način je nabavio taj sat, Mario Paleka je odgovorio: "Platio sam ga višestruko manje od navedenog iz vlastitih sredstava koje sam stekao radeći u turizmu."

Direktoru Turističke zajednice Grada Zadra uputili smo dodatni upit da navede gdje je radio prije i nakon što je kupio sat te koliko ga je platio. Njegov odgovor na ta pitanja objavit ćemo čim ga dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.